Home » Cerpen » Cerpen Bahasa Sunda | Cerita Pendek

Cerpen Bahasa Sunda | Cerita Pendek

Cerpen+Bahasa+Sunda Cerpen Bahasa Sunda | Cerita Pendek

Cerita Pendek Bahasa Sunda ~ Heuheu kamarana urang sunda euy… Kumaha akang akang sareng neng damang? Alhamdullillah icon smile Cerpen Bahasa Sunda | Cerita Pendek , seperti yg kita ketahui bahasa sunda adalah kelompok etnis yang berasal dari bagian barat pulau Jawa, Indonesia, yang mencakup wilayah administrasi provinsi Jawa Barat, Banten, Jakarta, dan Lampung. Suku Sunda merupakan etnis kedua terbesar di Indonesia. Sekurang-kurangnya 15,41% penduduk Indonesia merupakan orang Sunda. Bicara mengenai bahasa sunda, saya punya cerita pendek tentang pernikahan kedua orang yg sebelumnya belum pernah di pertemukan. Si wanita ini adalah termasuk dalam kategori orang dalam keluarga menengah kebawah, seperti apakah cerita bahasa sundanya? Hayuu urang sasarengan dibaca…

ASIH TEU MIKAWANOH KASTA

Eneng nyaéta saurang awéwé anu lahir ti kulawarga anu henteu sanggup. Saprak leutik, manéhna geus ngarasakeun paitna kahirupan kalayan ngan mengenyam atikan nepi ka kelas 4 SD waé. Minangka anak pangkolotna, Eneng ngarasa ngabogaan tanggung jawab pikeun mantuan kolotna membesarkan adik-adiknya anu berjumlah 3 jelema. Leuwih saprak bapana maot alatan kacilakaan waktu manéhna berumur 11 warsih. Saprak leutik, Eneng geus ngalakonan loba hal pikeun bisa meunangkeun artos sanajan henteu sabaraha. Tapi, ti artos anu manéhna dapatkan kasebut bisa dipaké pikeun meuli béas sarta kaperluan hirup anu séjénna. Indungna ogé henteu éléh ulet, naon waé dipigawé demi sesuap sangu. Ibu sok bangun isuk-isuk – isuk-isuk saterusna nyieun gorengan sarta sangu uduk. Jam satengah 6 mimitian indit kuriling kampung menjajakan dagangan. Anyar saterusna jam 10 isuk-isuk balik ka imah sarta mimitian ngadatangan imah – imah anu ngagunakeun jasana pikeun kukumbah sarta menyetrika. Aya 4 imah anu ngamangpaatkeun jasa Ibu Eneng. Ucul Asar anyar Ibu Eneng balik ka imah.

Waktu Eneng umurna 18th, manéhna megatkeun pikeun indit ka Jakarta babarengan Dedeh. Dedeh nyaéta réncang Eneng ulin saprak leutik anu geus leuwih tiheula digawé di Jakarta minangka PRT. Kalayan mawa bekel saayana, Eneng ogé indit ka Jakarta dipirig ku segruk ceurik ibu sarta adi – adina. Sesampainya di Jakarta, Eneng digawé di imah Ibu Joyo. Ibu Joyo nyaéta saurang randa tanpa anak. Salaki bu Joyo maot alatan serangan jantung 2 warsih anu tuluy. Alatan geus biasa hirup prihatin saprak leutik sarta getol digawé, Eneng ogé dinyaah sarta diperlakukan ku bu Joyo kawas meujeuhnana anakna sorangan. Komo Eneng diikutkan sawatara kursus mimitian ti masak, ngaput, nepi ka merias. Sanajan henteu mengenyam atikan anu luhur, Eneng tergolong calakan ku kituna bisa kalayan gampang nyerepan kabéh materi kursus.

Kahirupan Eneng ogé robah. Luhur bantuan modal ti bu Joyo, manéhna bisa muka catering, rias pengantin sarta modiste. Artos anu dikirim ka kampung ogé beuki loba jumlahna ku kituna kahirupan ibu sarta adi – adina di kampung jadi leuwih alus. Hiji poé, Eneng papanggih jeung Ujang, saurang nu boga pausahaan konveksi anu hayang bermitra kalayan modeiste milik Eneng. Pamustunganana benang – benang cintapun terjalin diantara maranéhanana. Bu Joyo geus merestui hubungan maranéhanana. Dina waktu liburan ahir minggu, Eneng sarta Ujang indit ka kampung Eneng. Diditu Eneng ngawanohkeun Ujang ka ibu sarta ogé adik-adiknya. Waktu éta ogé Ujang melamar Eneng di hareupeun ibu Eneng. Henteu perlu nungguan lila, 6 bulan saterusna maranéhanana melangsungkan pernikahan kalayan dihadiran jelema – jelema pangdeukeutna. Eneng memboyong ibu sarta adik-adiknya ka dayeuh pikeun cicing di imah maranéhanana anu anyar sarta maranéhanana kabéh ogé hirup berbahagia.

Nah mungkin hanya seperti itu saya dari saya tentang Cerita Pendek Bahasa Sunda, semoga bermanfaat. Jangan lewatkan untuk cerpen-cerpen menarik lainnya yg akan datang. Hatur nuhun icon smile Cerpen Bahasa Sunda | Cerita Pendek

Cerpen »
Tulisan Sebelumnya
«
Tulisan Selanjutnya
»

0 Komentar "Cerpen Bahasa Sunda | Cerita Pendek"



Halo, Silahkan Tinggalkan Komentarnya